zondag 11 april 2010

gezichtsvormen en sieraden

Al vind je een sieraad erg mooi, het past niet altijd bij je. Belangrijk zijn o.a. de kleuren, materialen en gebruikte stijl. Verder is je gezichtsvorm van belang.
Er zijn 4 basis gezichtsvormen: ovaal, rond, hartvormig en rechthoekig. Om jouw gezichtsvorm te bepalen, kijk je in de spiegel met je haar uit je gezicht. Je ziet jouw gezichtsvorm op die manier het best.

Ovaal
Als jouw gezicht ovaal is, dan staat bijna alles je. Een choker benadrukt een lange nek, een lange ketting benadrukt de lengte van je lichaam, en draag je een lager uitgesneden top, dan staat een wilde, uitbundige ketting het leukst. Oorbellen in driehoekige vorm staan ook perfect bij deze gezichtsvorm. Draag in ieder geval niet te lange oorbellen.

Rond
Heb je een rond gezicht, draag dan lange kettingen, met het zwaartepunt in ieder geval onder de halslijn van je top. Een ketting met een "focal" een beetje boven borsthoogte staat jou het best.
Bijna alle soorten oorbellen staan goed bij jouw gezichtsvorm. Probeer vooral hoekige vormen voor een leuk effect, maar met jouw gezichtsvorm kan je alle vormen dragen.

Hartvormig
Deze vorm wordt soms ook driehoekig genoemd. Door de meestal wat scherpe hoek van de kin, is een choker de beste keuze. Wil je toch liever een lange ketting, wikkel hem dan eens een keer extra om je nek zodat de eerste "lus" toch een choker vormt. Oorbellen: bungels zijn perfect voor jou. De beste vorm is driehoekig, omdat dit je gezicht meer lengte geeft.

Rechthoekig
Als je een lange nek hebt, dan is de choker de beste keuze voor jou. Denk hierbij vooral aan wat bredere chokers. Lange ronde kettingen zullen je ook goed staan. Hierbij is een ketting van bijvoorbeeld memory wire een goede keuze, omdat deze kettingen rond blijven. Je oorbellen kan je het beste kort en breed kiezen. Veel "drama" en kleur staan je erg goed.

Bedankt voor je bezoek,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten